Het Wim T. Schippers Genootschap

Het Wim T. Schippers Genootschap heeft zich als doel gesteld om zoveel mogelijk aandacht te geven aan de activiteiten van en rond Wim T. Schippers.

fanzine 'v.h. Ronflonflon'

In 1990 verscheen het eerste nummer van het fanzine ‘v.h. Ronflonflon’. De naam is ontleend aan het gelijknamige radioprogramma dat door de VPRO werd uitgezonden van 1984 tot 1991. Van het fanzine zijn vijfentwintig nummers verschenen. Voor de cover heeft de bekende striptekenaar Dik Bruynesteyn een zeer geslaagde portrettekening van Wim T. Schippers beschikbaar gesteld. Het fanzine is voorzien van het ‘Broekema-keur’ (A.J. Broekema was de producer van Ronflonflon).

Het fanzine is bij de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag als seriële publicatie geregistreerd onder de titel: ‘v.h. Ronflonflon’ met ISSN-nummer 1387-3156. Het fanzine werd aan bijna 400 leden toegezonden.

 

 

het Genootschap bij Zaanradio

Henk en Hans Bom van het Wim T. Schippers genootschap waren donderdag 9 december 2010 te gast bij Zaanradio. Edwin Kleiss sprak met ze, onder andere over het voltooien van de oude Ronflonflon site.

Beluister deze uitzending →

JOE

Naast bovengenoemd Wim T. Schippers Genootschap is er rond 1986 nog een andere fanclub geweest. Zij gaven een blaadje uit, 'JOE', waarvan het tweede nummer in 2010 opdook in de archieven. In dit nummer staat onder andere een beschrijving van hoe Ronflonflon werd gemaakt en een exclusief interview met de Opa en Oma van Jacques Plafond.