Scrollodex

Scroll mee door de rolodex van de VPRO, en ga met ons op atelierbezoek bij zes kunstenaars die er nú toe doen. 
De een is jong en veelbelovend, de ander wereldberoemd. Kunstkenners Heske ten Cate en Yuki Kho kozen hen uit omdat ze gaan als een speer, omdat hun werk eruit knált en omdat ze thema’s aansnijden van nu, zoals duurzaamheid, vrijheid om jezelf te zijn en representatie. Hoe werken ze, wat zijn hun routines, waar halen ze hun inspiratie vandaan? Waaraan werken ze nu, en wat staat er op stapel? Scrollodex gooit de atelier deuren open.

Je vindt Scrollodex op tv én online. Kijk naar de portretten van de kunstenaars op NPO2 Extra en op YouTube. Snuffel online rond in de 360° foto’s van de ateliers, verrijkt met weetjes en andere verrassingen. Volg @vprogids op Instagram voor dagelijkse updates over de belevenissen en inspiratie van de kunstenaars.

bekijk alle Scrollodex-kunstenaars

de makers

Scrollodex is een programma van Yuki Kho en Heske ten Cate. Samen maakten ze de podcast Naakt op een Kleedje over vrouwelijke kunstenaars. Ten Cate is artistiek directeur van het Haagse kunstruimte NEST en Yuki Kho is werkzaam bij de VPRO. Samen nemen ze je in dit programma mee naar de wereld van zes kunstenaars die je volgens hen niet mag missen. 

Ten Cate: 'Een atelier is de geboorteplaats van een kunstwerk. Daarom wilden we ook zes totaal verschillende makers laten zien, die allemaal op een heel andere manier te werk gaan. Wat is het moment waarop het uiteindelijke kunstwerk ontstaat?’

lees het hele interview met de VPRO Gids ->

colofon:

Yuki Kho - programmamaker, interviews
Heske ten Cate - programmamaker, interviews
Bella Boender - eindredactie
Silvy Broeren - productie
Niels Gerson Lohman - regie, vormgeving, montage
Stephane Kaas - regie, montage
Ilse van der Velden - research
Sjoerd Aarden - online redactie
Matthijs Immink - 360˚ en portretfotografie

Roos Schregardus - communicatie
Dewi Oudijk - online bereik en interactie