Na twee succesvolle seizoenen Sekszusjes TV gaan Krista en Marcelle Arriƫns met hun camper door Nederland toeren. In vier afleveringen onderzoeken de zusjes hoe jongeren uit alle windstreken van Nederland deze zomer seks en seksualiteit beleven. Hoe is hun eerste zoen, ontmaagding of vakantieliefde?

Door de coronacrisis gaan jongeren deze zomer vooral op vakantie in eigen land: naar schuurfeesten in de Achterhoek, een camping in Renesse of illegale raves in Rotterdam. De Sekszusjes zoeken ze op. Zo overnachten ze op een camping in Renesse, waar de zusjes een vriendinnengroep spreken over hun wedstrijdjes wie het meeste zoent in de vakantie. 

In De zomer van De Sekszusjes onderzoeken Krista en Marcelle hoe jongeren met diverse achtergronden, uit verschillende delen en culturen in Nederland, over seks denken en hoe ze deze zomer seks beleven. Altijd vanuit dezelfde missie: openhartige en eerlijke gesprekken over seksualiteit.

Krista en Marcelle: 'We voelen steeds sterker de behoefte om onder jongeren te zijn, met allerlei achtergronden. We willen hun vragen en onzekerheden vertalen naar wat wij doen: open en eerlijk over seks praten, het hebben over de gevoelskant van seks. Kunnen zij dat? Vinden zij dat gek als wij dat doen? Is er daarin verschil tussen de Achterhoek en Bloemendaal? Tussen een islamitische wijk en een schuurfeest in Groningen?'

De zomer van de Sekszusjes, vanaf woensdag 26 augustus wekelijks om 15.00 uur op NPO 3 YouTube