Stuk is een vierdelige documentaireserie waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum.

Op deze pagina's vind je meer informatie over de serie, maak je kennis met de personages en krijg je een kijkje achter de schermen.

bekijk alle afleveringen op NPO Start

 • een vierdelige docuroman

  Hoewel het gaat om een documentaireserie, liet regisseur Jurjen Blick (eerder regisseur van De hokjesman) zich voor Stuk vooral inspireren door speelfilms, dramaseries en romans: ‘Ik hou ervan om de manier van vertellen die je kent uit speelfilms en dramaseries los te laten op echte verhalen en echte mensen. Dat is ingewikkeld, omdat je als maker natuurlijk afhankelijk bent van wat er in de werkelijkheid gebeurt en je nooit precies kunt voorspellen welke ontwikkeling je personage door zal maken. Maar het blijkt heel goed mogelijk om de grenzen flink op te rekken door veel stijlmiddelen uit de fictie te gebruiken in de vertelling en tegelijkertijd volkomen trouw te zijn aan de werkelijkheid.’

  Lees een interview met de regisseur

  de thuiskomst

  Ellen van den Berg en Jurjen Blick hebben, als vervolg op Stuk, een radiodocumentaire gemaakt over de thuiskomst van hoofdpersonen Daan, Paul, Basir en Niels.

  Luister nu naar deze uitzending (38 minuten)

  in de media

  Stuk wint de Zilveren Nipkowschijf 2019!

  De jury roemt de bijzondere cameravoering, vormgeving en inhoud. 'Voor wie er oog voor heeft, bijna een religieuze ervaring,' aldus het rapport.