woensdag 6 februari, 20.25 uur, NPO 2

Deel drie

Stuk is een vierdelige documentaireserie waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum. De serie legt bloot wat er gebeurt als het noodlot zomaar ineens toeslaat.

Een noodlottig verkeersongeluk heeft Maaike in het revalidatiecentrum gebracht. Ze is moeder van twee jonge zoontjes en moet opnieuw leren lopen en haar arm gebruiken. De jeugdige paraglide-instructeur Basir viel tijdens een vlucht en brak zijn rug. Aan het ongeval heeft hij veel medische problemen overgehouden.

Na deze traumatische gebeurtenis heeft hij sterk het gevoel dat hij volledig opnieuw moet beginnen en zin moet geven aan zijn bestaan. In de toekomst is geen plaats meer voor zijn grote hartstocht paragliding.

Daan probeert intussen het contact met de buitenwereld verder te verstevigen, onder meer door met zijn vrienden van de toneelclub als vanouds een voorstelling te geven. Terwijl zijn hoofd vol zit met dat evenement, moet Willemijn een lastig gesprek met hem voeren.

de personages:

Maaike

Maaike