Dag 1 - We zijn LIVE!

Het is zover! Om 11:00 uur start de stream en Tim en Nicolaas zijn LIVE! De reacties van kijkers stromen binnen. Ze zijn allebei super zenuwachtig, dit is ook te zien aan de hartslagmeters, die schieten omhoog.

VPRO perspresentatie, eerste keer live poepen & douchen!


De jongens hebben meteen een belangrijke afspraak: de perspresentatie van de VPRO. Ze stappen bewapend met hun camerarugzakken op de fiets, racen naar centraal station en nemen de trein naar Hilversum. Tim en Nicolaas krijgen veel reacties dat de stream verslavend werkt en dat niemand meer ergens aan toekomt: sorry lieve kijkers!

Ze komen aan bij de VPRO en om 14:00 is het dan al zo ver: Tim moet nodig naar de wc. Boodschap nummer 2... Na veel twijfels laat hij het toch maar gaan: er volgt een tafereel van een live poepende Tim die hard zingt om de gênante geluiden te verbloemen.

Na de presentatie bij de VPRO krijgen Tim en Nicolaas veel aandacht van de pers: interviews, fotoshoots, gesprekken met tv-recensenten, iedereen is benieuwd hoe de jongens zich voelen nu alles wat ze doen live is te volgen op internet. Tim en Nicolaas rijden met Arjen Lubach en Tim Kamps mee naar Amsterdam, nemen afscheid en fietsen uitgeput van deze eerste dag naar huis.

Thuis aangekomen gaat Tim voor het eerst live douchen. Na afloop lacht hij hartelijk om de tweets: de eerste naakfoto staat nu al online! Nicolaas laat daarom strategisch gezien de douche eerst een tijdje lopen zodat de douchewanden beslaan.

Om 22:00 uur reflecteren Tim en Nicolaas al chillend op de bank op de dag. Tim viel het emotioneel mee, vooral technisch vond hij het zwaar. Hij was zich er constant van bewust dat hij mooie shots moest maken voor de kijkers thuis. Bij Nicolaas was dit precies andersom! Hij had last van de spanning, zijn hartslag was erg hoog en hij had constant het idee dat hij moest ‘presenteren’. Emotioneel best pittig dus. Tim is vooral verbaasd dat poepen zo’n taboe is. Want waarom is het gênant om iets te livestreamen wat iedereen elke dag doet? “Poepen is life!”, aldus Tim.

advertentie