Dag 11 - Noem nooit je nummer op tv

Tim en Nicolaas beginnen de dag bij ZappLive. Daar roept Nicolaas op tot een 'Plaats-Lelijke-Selfies-Dag'. Alleen mooie selfies geven immers geen realistisch beeld van het leven. Zowel Twitter als Facebook stromen vol lelijke selfies van kijkers.

's Middags heeft Tim een afspraak met zijn vader op Schiphol. Tim wil graag weten of zijn vader het niet ongemakkelijk vindt dat alles van zijn zoon te zien is. Ook uit Tim zijn twijfel over of hij zich moet aftrekken. Zijn vader drukt hem op het hart: "Doe vooral wat je normaal ook zou doen. Anders is het experiment niet gelukt."

Ondertussen is Nicolaas minder van de woorden en meer van de daden. Hij heeft zich zojuist, voor het eerst, afgetrokken. Daarvoor draaide hij de camera veertig seconden weg, waardoor het aanvankelijk redelijk onopgemerkt bleef. Later geeft hij het toch eerlijk toe aan de kijkers.

Tim krijgt, als hij weer thuis komt, een pakje. Het is een tegeltje met de uitspraak 'Super Stream Me kijken is net als zoute stokjes. Je blijft maar dooreten en hopen op een beter, zouter stokje.' Hij is er heel blij mee en bedankt SuperStreamMe-fan Matijn Nijhuis. Die moet het moment helaas missen omdat zijn vrienden hem het huis uit hebben getrokken voor een interventie over zijn kijkgedrag.

's Avonds zijn Tim en Nicolaas op Valtifest. Daar krijgen ze van de organisatie een kleurrijk pak en mogen ze dansen op het podium. Al dat filmen leverde vaak lastige momenten op, maar nu heeft het duidelijk z'n voordelen. Tim gaat lekker en feest er op los, want hij mocht van zijn vader alles doen.

Later op de avond doet hij iets wat hem duur komt te staan. Hij noemt zijn nummer in de stream en vraagt mensen om hem te bellen. En laat de stream nu net deze avond op NPO3 te zien zijn. Zijn telefoon ontploft en Tim krijgt honderden telefoontjes. Tot diep in de nacht voert hij, al dan niet diepzinnige, gesprekken met kijkers. 

advertentie