Dag 12 - de dag na de after

Het is de dag na de after. Tim slaapt een gat in de dag en Nicolaas baalt van het experiment.

Het is 12 uur 's nachts. Tim en Nicolaas zitten in de taxi op weg naar club Nyx voor de afterparty na Valtifest. Beiden zijn erg onwennig, want de stream is live op NPO3 te zien. Tim krijgt veel telefoontjes van kijkers en voert gesprekken met ze. Als hij opnieuw beseft dat ze op televisie zijn, zegt hij: "Weet je wat grappig is? Dat we hartstikke waus zijn en dat we op NPO3 zitten. Wat een gekke trip."

Als de twee in de ochtend wakker worden en op de bank gaan zitten, zegt Nicolaas dat hij zich schaamt voor gisteren. Het was live op TV te zien dat hij dronken en stoned was. Hij vindt het vervelend dat toekomstige bazen en opdrachtgevers meekijken. De rest van de dag gamet Nicolaas. Tim checkt regelmatig zijn telefoon en rookt zo nu en dan een sigaret. 

Rond 3 uur 's middags gaat Tim naar zijn eigen huis en belt enige tijd later met Nicolaas. Ze bespreken de avond. "Ik ben helemaal klaar met de stream", zegt Nicolaas. Hij mist het echte contact met mensen. Hij vindt zijn leven niet leuk op dit moment. Het enige voordeel is dat hij vaker zijn tanden poetst nu iedereen meekijkt. 

Aan het eind van de middag komt Monte langs om samen met Nicolaas te chillen. Het moment wordt verstoord door een telefoontje van de redactie: Tims stream doet het niet. Nicolaas wordt gevraagd om hem wakker te maken. "Ik wil niet papa Nic zijn". Op de fiets legt hij aan de kijkers uit dat hij naar Tim gaat.
"Tegen wie lul je?", vraagt Monte.
"Tegen mijn kijkers", zegt Nicolaas.
"O, ja, sorry", antwoordt Monte. 
 
Tim ligt de hele dag op bed en sluit rond 21:00 aan bij Monte en Nicolaas. Nicolaas is veel met zijn telefoon bezig. Als Monte weg is, zegt Nicolaas: "Zo, dat was een romantisch uurtje. Nu ga ik gamen. Ik zat tenslotte midden in een oorlog." 

Als Tim en Nicolaas uiteindelijk samen op de bank liggen, zegt Tim dat hij het leuk vindt dat hij zichzelf is in dit experiment. Zo is hij normaal ook. Hij begrijpt dat mensen die hem niet kennen hem misschien raar vinden, maar zelf vindt hij dat niet. Tim vindt het jammer dat het experiment nog maar 5 dagen duurt. Nicolaas is het daar niet mee eens.
"Ik voel me 10 jaar ouder." 

advertentie