Dag 2 - Kapper, tandarts, ervaringsdeskundige en poepen!

Tim en Nicolaas hebben de eerste nacht met de camera’s aan overleefd. Dag 2 staat weer volgepland met allerlei afspraken. Nicolaas brengt een bezoekje aan de kapper en Tim moet een column schrijven. Zouden ze al een beetje gewend zijn aan de camera? Of zijn ze zich er steeds van bewust dat ze worden bekeken?

Kapper, tandarts, een interview met ervaringsdeskundige Daan Sip en Tim die zichzelf blootlegt… letterlijk.

Nicolaas is er vroeg op uit maar heeft niet echt kunnen slapen vanwege de camera. Hij is er continu van bewust en voelt zich daardoor een beetje gestresst.. Poepen heeft hij ook nog niet kunnen doen omdat hij zich nog best ongemakkelijk voelt. Misschien voelt hij zich wat relaxter in de kappersstoel.  Al snel laten de kijkers weten dat ze Donnie, de kapper, een leuke gast vinden. Nicolaas en Donnie hebben het voornamelijk over dit experiment maar zodra Donnie hoort dat er ruim 400 mensen kijken, begint hij de druk ook te voelen.

Ondertussen wordt Tim ook wakker. Zijn ochtend begint lekker rustig, maar hij moet een column schrijven voor de website van de VPRO. En waar gaat hij die column over schrijven? Juist, poepen.  Wil je het artikel teruglezen? Ga dan naar:

http://www.vpro.nl/lees/smaakmakers/tim-den-besten/poep-is-life.html

Nadat hij met zijn column klaar is, neemt hij een uitgebreide douche. Blijkbaar heeft hij niet meer zoveel last van de camera, want al snel komen tweets binnen met foto’s van zijn feestneus! Zodra hij weer achter zijn laptop zit en deze tweets op zijn tijdlijn ziet, raakt Tim helemaal in paniek. Oh nee! Oh nee! Die reacties! Aldus Tim.

Nadat alle aandacht op zijn "feestneus" langzaam verdwenen is, staat de volgende afspraak alweer gepland. Daan Sip, eigenaar en oprichter van Social1nfluencers, een talentenbureau voor YouTube creators. Nicolaas en Tim willen graag weten wat het geheim is van goed bekeken YouTube sterren en wat nou de succesfactoren zijn om een ster te worden. Een aantal goede tips zijn voorbijgekomen en de mannen gaan met  deze informatie naar hun volgende afspraak: De NPO-perspresentatie. Heerlijk beginnen met een borrel en leuke gesprekken met BN’ers. Na een paar hapjes en drankjes (lees: aangeschoten) besluiten de twee mannen naar huis te gaan.

Tim is veels te moe en gaat op de bank TV kijken maar Nicolaas besluit om voor het eerst op bezoek te gaan bij een goede vriendin/buurvrouw Mas. Er wacht een verrassing op Nicolaas: Maxim Hartman is hier ook aanwezig! De gesprekken tijdens het diner zijn veelzijdig en diep maar na een tijdje wordt alle camera-aandacht Mas teveel. De gesprekken zijn emotioneel en intens en misschien te heftig voor de stream?

Na een drukke dag gaan ze samen nog even de dag evalueren. Tim vraagt aan Nicolaas of hij deze eerste dagen te veel nadruk op platheid vindt hebben. Nicolaas zegt van niet maar Tim zegt "In je stream zei je wat anders. Je kunt niet tegen me liegen." Nee dat klopt Tim, liegen terwijl je alles live streamt is not done! 

advertentie