Dag 3 - Een confrontatie tussen Tim en Nicolaas

Op de derde streamdag spreken Tim en Nicolaas met hun psycholoog, interviewen ze een vlogger met 500.000 abonnees en geven ze een wild feestje.

De dag begint vandaag op het toilet, waar Tim denkt offline te zijn en rustig te kunnen poepen. Dat blijkt achteraf niet het geval. Tim ontdekt ook dat Nicolaas nog steeds niet heeft gepoept, terwijl hij zelf al zes keer is geweest. 

Nicolaas heeft ondertussen zijn afspraak bij de psycholoog. Zij adviseert hem om zoveel mogelijk vaste rituelen te blijven uitvoeren, zoals gamen en sporten. Nicolaas: “De camera is een soort snelkookpan, ook voor je zelfbeeld. Het is een moeilijke grens dat je gezien wil worden, maar niet beoordeeld.” Daarna is het de beurt aan Tim om met de psycholoog te spreken. Volgens hem zit Nicolaas in een showmodus Tim durft dit niet direct tegen Nicolaas te zeggen, dus doet hij het via de stream. Nicolaas kijkt met verbazing toe hoe Tim zich over hem uitlaat. Nicolaas: "Je bent niet mijn vader of mijn moeder! Je tast me in mijn autonomie aan. Dit is mijn proces en ik voel me heel erg beoordeeld. Dat is niet jouw plek. Je zaagt aan de poten van mijn bestaan op deze manier."   

's Middags hebben Tim en Nicolaas een interview met Mascha. Ze is beautyvlogger en met 500.000 abonnees op youtube een heuse ster. Tim vraagt nog of ze er iets naast doet, maar dat blijkt een domme vraag. "Nee, dit is mijn fulltime job."

Om zichzelf en haar omgeving te beschermen tegen stalkers en hordes fans filmt ze nooit familieleden of adresgegevens. "Anders staan er ineens allemaal mensen voor de deur." Volgens Mascha heeft streamen dan ook niet de toekomst, het is te privacygevoelig. Verder heeft Mascha nog een scoop voor de jongens: "Ik heb toevallig een tijdje geleden een casting-call gezien voor figuranten die vrienden moesten spelen van een vlogger." Zo echt kan vloggen dus zijn. 

 's Avonds blazen de heren stoom af en geven ze een feestje. Het duurt wel even voordat het op gang komt, want iedereen kan op de stream zien dat het nog leeg is. Er wordt het nodige gedronken en uiteindelijk blijkt het toch nog een wilde avond te worden. Tim doet 's ochtends pas het licht uit. 

 

advertentie