Dag 4 - Alles voor de likes of schaamteloos streamen?

Vandaag zijn Nicolaas en Tim vooral erg brak. Ze slapen lekker uit, waarbij Tim met 16.00 uur de kroon spant. Echt wakker wordt Tim pas als hij op Twitter ziet dat delen van zijn Whatsapp-gesprekken zijn gepubliceerd.

tweet

Tim is geschrokken en van mening dat dit geen onderdeel uitmaakt van het experiment. Hij belt met Nicolaas, die Tim een beetje gerust weet te stellen. Ze spreken af om later samen nog eens te overleggen waar de grens ligt. De rest van de dag ligt Tim op bed of rookt hij een jointje. Nicolaas is een stuk actiever en heeft het vloggen al redelijk onder de knie. Hij kreeg gisteren tips van Mascha van Vloggloss en doet de hele dag hard zijn best om de kijkers op de hoogte te houden. Het valt op dat er daardoor ook meer reacties van kijkers terugkomen op Twitter. Nicolaas vindt het erg gezellig en geeft aan dit vaker te willen gaan doen.

Hoe vaak blijft nog even in het midden, want niet iedereen is blij met het constante gevlog van Nicolaas. Dat bleek eerder op de dag al, toen Nicolaas in de stad een kop koffie dronk met zijn vriend Monte. Nicolaas is erg druk met het lezen van tweets en het spreken in de camera. Hij krijgt een berichtje van Cathelijne die vindt dat hij de camera met rust moet laten en naar zijn vriend moet luisteren. "Oké sorry", zegt Nicolaas. Niet veel later is hij weer terug in zijn telefoon gedoken en vraagt Monte: "Wat ben je aan het doen?" Vervolgens vertelt Nicolaas aan de kijkers dat hij een artikel leest. Monte: "Dat was niet de boodschap die ik bedoelde..."

's Avonds zou Nicolaas wat gaan eten met een bekende, maar dat gaat niet door vanwege het bijzijn van zijn camera. Daarom gaat Nicolaas naar de Uitmarkt, waar hij al snel een backstagebandje weet te regelen. Hij geeft het publiek een tour door de backstage en bietst een vuurtje bij Sylvana Simons. Later komen Tim en Nicolaas elkaar kort nog even tegen. Er lijkt nog altijd een beetje ijs in de lucht te hangen vanwege het gesprek bij de psycholoog eergisteren. Tim heeft verder een luie avond.

Opmerkelijk is dat Tim en Nicolaas steeds duidelijker een eigen stijl aannemen in het experiment. Tim geeft schaamteloos inkijk in zijn leven en is niet actief met de kijker bezig. Nicolaas houdt de kijkers daarentegen continu op de hoogte en lijkt hun de aanwezigheid steeds meer te waarderen.

 

advertentie