Dag 5 - Waar ligt de grens?

Vandaag beginnen Tim en Nicolaas de dag opnieuw rustig. Als ze het hebben over de Whatsappjes die de vorige dag op Twitter zijn verschenen, barst bij Tim de bom.

Hij is nog steeds heel boos over het voorval en heeft geen vertrouwen meer in de redactie. Hij vindt de redactie een vijand en een monster. Nicolaas probeert het een beetje te sussen en zegt dat het ook een beetje met het experiment te maken heeft.

Dan belt eindredactrice Anouk de jongens om te bespreken wat er aan de hand is. Tim lijkt paranoïde te worden en begint al het contact met de redactie in twijfel te trekken. Anouk legt uit dat het bekijken en plaatsen van Whatsappjes vooraf is afgesproken. Daarnaast herinnert ze Tim en Nicolaas eraan dat ze er zelf bij waren toen een technicus hun telefoongegevens kwam doorzetten naar de redactie. Tim vindt dat het geen onderdeel moet zijn van het experiment. Uiteindelijk wordt het gesprek positief afgesloten en is het wederzijds vertrouwen enigszins herwonnen.

Op Twitter hebben de kijkers ondertussen alles meegekregen omdat het gesprek op speaker is gevoerd. De meningen over het plaatsen van de Whatsappjes zijn verdeeld.  

Vervolgens brengt Tim een bezoek aan het toilet en geeft hij live antwoorden op enkele kijkersvragen. Kijkers willen vooral graag weten wat hij vandaag gaat doen. Tim zegt dat hij naar Rotterdam gaat om daar enkele columns voor te lezen op een koffiefestival. Nicolaas is ondertussen gaan douchen. Het valt op dat Nicolaas vaak gaat douchen als Tim net is geweest. Misschien omdat de douchecabine dan nog is beslagen?

Later op de dag bezoekt Nicolaas de verjaardag van zijn vader en reist Tim naar Rotterdam. 's Avonds viert hij daar nog een klein feestje, terwijl Nicolaas rustig op de bank hangt.

advertentie