Dag 8 - een dag waarop iedereen zichzelf tegenspreekt

Het is een enerverende dag. Tim moet zijn column schrijven en Nicolaas voert een belangrijk gesprek met goede vriend Jan.

Tim staat om 10 voor 10 op. Dat is precies 10 minuten voordat hij zijn wekelijkse column bij de VPRO moet inleveren. Hij tuurt naar het scherm van zijn laptop, maar besluit dat hij koffie nodig heeft. Zou de VPRO via de stream meekijken en zien dat Tim te laat is opgestaan? In een koffietentje begint hij opnieuw met schrijven. Het gaat niet direct heel vlot, maar hij typt gestaag voort. Er komt een vrouwelijke fan met haar twee kinderen op Tim af. Ze geeft aan dat ze het een heel interessant project vindt. "Het gaat best wel diep". Zelf is ze ook een guerilla artiest. Ze zou het leuk vinden als meer mensen van haar leeftijd (40) kijken. Uiteindelijk schrijft Tim een column over alleen zijn, en over de vraag of je alleen kunt zijn als er altijd mensen naar je kijken. 

In de middag gaan Tim en nicolaas samen op pad om livestream vlogger Josh V te interviewen. In de auto bereiden ze het gesprek voor. Nicolaas geeft aan boos en moe te zijn. Tim zit volgens Nicolaas veel beter in zijn energie; hij moet het voortouw nemen in het gesprek vindt hij. Josh V geeft aan dat positieve reacties op haar vlog goed zijn voor haar zelfvertrouwen. "Wordt de wereld niet heel eng als we enkel een perfect zelfbeeld neerzetten?" vraagt Nicolaas aan Josh. Ze denkt van niet. Ze denkt juist dat de wereld er beter van wordt. Als Nicolaas vervolgens vraagt wat hij met zijn woede moet doen, adviseert Josh het gewoon te uiten. "Het is oké om wel eens te vloeken in de stream". 

Rond 17:00 neemt Nicolaas een taxi naar zijn goede vriend Jan. Jan heeft aangegeven een hartig woordje te willen spreken met Nicolaas. Hij kijkt op de stream hoe Nicolaas de trap oploopt van zijn appartement. "Je doet net of je een epische pelgrimstocht aan het lopen bent."  Eigenlijk wil hij Nicolaas streng toespreken, maar hij heeft gezien dat hij het de laatste dagen moeilijk heeft. Jan geeft aan dat alles wat hij niet leuk vindt aan Nicolaas door het experiment wordt uitvergroot. Hij ziet dat Nicolaas constant bezig is met zichzelf en met zijn telefoon. "Je laat allerlei krachten van buitenaf het moment van nú doorbreken." Jan denkt zelf meer boven alle social media te staan.

Lovende tweets over Jan

Als Nicolaas na het gesprek zijn tweets bekijkt en de lovende reacties over vriend Jan voorleest, zegt Jan: "Wat heerlijk dit! Ik zou de hele dag deze tweets wel kunnen lezen!

advertentie