hoe komen we tot een eerlijker, menselijker internet?

Roland Duong

Roland Duong

Iedereen lijkt het erover eens: Silicon Valley heeft te veel macht en onze regeringen staan erbij en kijken ernaar. Hoe kunnen we ons verweren tegen algoritmes, misinformatie en schermverslaving die leiden tot polarisatie en ontwrichting in onze samenleving?

Het is deze vraag die programmamaker Roland Duong op een spoor zette: de zoektocht naar een eerlijker, transparanter en menselijker internet, ofwel het online project De Slag om het Internet (DSOHI). Daarin gaat Roland niet alleen agenderen, maar samen met experts ook op zoek naar oplossingen. In de vorm van podcasts, videostreams en blogs.

het eerste schot is gelost

24 oktober 2020

Google, Facebook en Apple zijn machtiger geworden dan regeringen. Amazon-baas Jeff Bezos maakte in coronatijd miljarden extra winst terwijl 20.000 van zijn werknemers besmet raakten met corona.

Op de (digitale) Dutch Design Week in Eindhoven ging Roland in gesprek  met tech-journalist Wouter van Noort en privacy-designer Tijmen Schep. Die laatste kwam erachter dat de corona-app niet zo privacy-veilig is als de meeste mensen denken.

De komende weken kun je hier de gesprekken terugzien. 

Op de hoogte blijven van deze zoektocht? Abonneer je alvast op onze nieuwsbrief en podcast Future Shock waarin Roland regelmatig verslag zal doen van zijn bevindingen!

luister nu de podcasttrailer

abonneer je op onze podcast

Abonneer je nu alvast op onze podcast Future Shock en mis geen enkele aflevering van De Slag om het Internet

Abonneer je via Apple PodcastsStitcher of RSS