Is 38 euro te veel geld voor een écht duurzame theedoek?

Is 38 euro te veel geld voor een écht duurzame theedoek?

Hoe kan ontwerp de wereld beter maken? Met die vraag centraal creëerde Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Foundation, de afgelopen jaren een ware beweging, met designers aan kop.

rectificatie

Per abuis wordt in de podcast vermeld dat Martijn Paulen 'afzwaaiend directeur' van de Dutch Design Week is. Dat is onjuist. Martijn Paulen heeft verleden jaar de creatieve leiding van de Dutch Design Week overgedragen aan Miriam van der Lubbe, maar Paulen blijft nog steeds directeur van de Dutch Design Foundation, die onder andere Dutch Design Week organiseert.

Bij het woord ‘design’ denk je misschien als eerste aan jurken met diamanten accenten of aan handtasjes van merken als Gucci of Prada. Niets van dat alles als het aan Martijn Paulen ligt, de  directeur van de Dutch Design Foundation (DDF), de organisatoren van de Dutch Design Week. De afgelopen jaren toverde hij het festival in Eindhoven om van een lokaal feestje tot een beweging van internationale allure. Design omvat zo’n beetje alles wat je ziet als je even om je heen kijkt, zo zegt hij.

Uw vaste Tegenlicht-podcasthost Roland Duong spreekt Paulen over de ontwerpers die de afgelopen jaren op DDW stonden. Zoals ontwerper Christien Meindertsma die toch wel schrok van het prijsverschil tussen haar duurzame theedoek en die van de Hema. Of wat te denken van de ontwerpers die samen met de sector het bouwen met natuurlijke materialen een enorme duw voorwaarts hebben gegeven? Allen proberen ze antwoord te geven op de die ene vraag: hoe kunnen we de wereld een beetje beter maken?

Je luistert de podcast hier, of via je favoriete podcastapp.