De belangrijkste personen die in de aflevering aan de orde komen in alfabetische volgorde.

DAVID ENRICH
David Enrich is een Amerikaanse journalist bij The Wall Street Journal. Hij volgde de problemen van Citibank van de afgelopen jaren op de voet.

CRAIG KARMIN
Craig Karmin is financieel journalist bij The Wall Street Journal. Karmin schrijft voornamelijk over de internationale markt en buitenlandse handel. Zijn werk is gepubliceerd in Barron’s, The New Republic en Newsweek International. In zijn boek ‘The Biography of the Dollar’ beschrijft hij de gevolgen van de dollarcrisis in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

CHARLES R. MORRIS
Charles R. Morris is oud bankier. In zijn boek ‘The Trillion Dollar Meltdown’ beschrijft hij hoe miljarden dollars op Wall Street in een paar jaar tijd verdampten door risicovolle beleggingen.

STEPHEN L. NORRIS

Stephen L. Norris is een van de oprichters van de Carlyle Group in Washington D.C., een Amerikaanse private aandelen firma, en was betrokken bij nagenoeg alle besluitvormingen van grote investeringen door Carlyle. Norris was voormalig lid van de Federal Retirement Thrift Investment Board waar hij benoemd werd door George Bush Senior. Daarnaast trad hij op als de voornaamste financieel adviseur van Prins Al-Waleed bin Talal Al Saud van de Kingdom Holding Company bij het structureren en sturen van de omzetting van de schulden in aandelen bij Citibank. Tegenwoordig is Norris voorzitter van Steve Norris Partners (SNP).

NOURIEL ROUBINI
Nouriel is geboren in Istanbul, maar opgegroeid in Italië waar hij zijn studie volgde. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten om zijn doctoraat in de internationale economie te halen aan de Harvard University. In 1988 promoveerde Roubini en sloot hij zich aan bij de economie faculteit aan de universiteit van Yale. Op Yale ontmoette hij econoom Robert Schiller, waar hij veel van zijn ideeën mee deelt. Roubini is momenteel professor in de economie op de New York University, Stern School of Business en voorzitter van de RGE Monitor (een gerenommeerde website over economische ontwikkelingen).

PETER SCHIFF
Peter Schiff begon zijn investeringscarrière als financieel consultant bij Shearson Lehman Brothers, nadat hij afgestudeerd was in financiën en accountancy aan Berkeley in 1987. Vanaf 1996 is hij werkzaam bij Euro Pacific Capital, waar hij sinds 2000 voorzitter is. Schiff’s expertise op het gebied van geld, economische theorieën en internationale investeringen zorgt ervoor dat hij als makelaar bij financiële dagbladen en adviseur op het gebied van investeringen veel aangeraden wordt. Daarnaast wordt hij regelmatig geciteerd in onder andere tijdschriften en kranten als de The Wall Street Journal, The Financial Times, The New York Times en The Washington Post. Zijn pessimistische kijk op de dollar, de aandelenmarkt en de economie van de Verenigde Staten heeft hem de bijnaam Dr. Doom opgeleverd. Naast zijn werk bij Euro Pacific Capital en Fox News is Schiff verslaggever bij de Newsweek International.

MARWAN SHEHADEH
Marwan Shehadeh is Palestijn, geboren op de westoever in Ramallah. Hij behaalde zijn master in internationale handel aan het Institut d'Etudes des Relations Internationales in Parijs. Later volgde hij een algemeen management programma aan de Harvard Business School. Shehadeh startte zijn carriere bij The Chase Manhattan Bank in New York en was later financieel directeur van de Kingdom Holding, het bedrijf van Prins Al-Waleed Bin Talal. Momenteel beheert hij het kapitaal van de Al-Futtaim familie (ongeveer 8,6 miljard dollar).

PRINS AL-WALEED BIN TALAL
Prins Al-Waleed Bin Talal is lid van de Saoedische Koninklijke familie. Hij is voorzitter van de Kingdom Holding Company, een internationaal investeringsbedrijf. Door zijn investeringen heeft de prins een vermogen van 20 miljard dollar, waarvan ruim 40% in aandelen van Citibank zit. Tijdschrift Forbes classificeert Prins Al-Waleed Bin Talal als 19e rijkste persoon ter wereld. Een deel van zijn vermogen wordt jaarlijks besteed aan goede doelen in het Midden Oosten, Azië en Afrika.

MOHAMMED YASIN
Mohammed Yasin is directeur van SHUAA Capital en beheert hiermee een vermogen van ruim drie miljard dollar. SHUAA Capital is een van de grootste investeringsbanken in de regio van de golfstaten en heeft kantoren in Dubai, Abu Dhabi, Riyad, Koeweit, Beiroet en Cairo. SHUAA Capital richt zich onder andere op aandelen, investeringen, lokale en internationale veiligheid.