Conferentie New Towns | New Territories

'We live in financial times,' bedrijven ontwikkelen complete woonwijken. De Internationale conferentie 'New Towns | New Territories', georganiseerd door het International New Town Institute (INTI), zoomt in op vier private woonwijken, waaronder IKEA's Strand East.

'We live in financial times'

De 5e conferentie New Towns | New Territories, georganiseerd in samenwerking met het Netherlands Architecture Institute (NAI) werpt de discussie op over de rol van het bedrijfsleven in de ontwikkeling van de stad. Wat gebeurt er als steden worden geprivatiseerd? Welke invloed heeft dit op de kwaliteit van toekomstige steden? Wie zijn de nieuwe spelers in de stedelijke ontwikkeling en wat is hun visie, ambitie en agenda? Wat zijn de consequenties voor het vakgebied?

Strand East in London

IKEA's woonproject Strand East, met 6.000 inwoners in de buitenwijken van Londen, is opgezet en gefinancieerd door LandPROP, een dochterbedrijf van IKEA. Het bedrijf is eigenaar van de buurt en heeft met het project bijgedragen aan het verbeteren van de omgeving in het teken van de Olympische Spelen. LandPROP richt zich op de lange termijn ontwikkeling van het stedelijke gebied en blijft landlord van 1.200 huurhuizen.

Hoe ziet stadplanning in de 21e eeuw eruit? Tegenlicht kijkt al tien jaar naar de ontwikkeling van de stad: van urbanisatie in India tot prestigeuze Parijse architectuur, van make-over Amsterdam tot een IKEA community in de buitenwijken van London. In het dossier 'Stad' staan alle ideeen over wonen in de toekomst voor u op een rijtje.

New Player in Urban Planning
Donderdag 27 september
9.00 - 19.00 uur
Netherlands Architecture Intstitute (NAI) Rotterdam
Meld u hier aan voor de conferentie (kosten p.p. € 200,-)