Dit zijn de hoofdrolspelers uit de aflevering 'Mensen van nu' en de projecten waarmee zij op creatieve wijze reageren op de crisis.

Tom van de Beek

Tom is een maatschappelijk ondernemer die zich richt op de natuur. Hij heeft het bedrijf The Tipping Point opgericht, dat zich inzet voor het scheppen van een duurzame samenleving. Een onderdeel daarvan is het initiatief BEEING, waar je een bijenpaleis kan crowdfunden of een cursus 'urban beekeeping' kan volgen. Ook werkt hij aan Sustainsville, een 'hub' in de natuur.

Petra van Roon

Petra is ondernemer en ambachtsvrouw. Ze heeft het uitgestorven beroep van barbier weer teruggebracht in Amsterdam en is samen met haar vriend de eigenaar van de zaak Barber. Het barbiersvak heeft ze zichzelf geleerd door naar YouTube te kijken en de baard van haar vriend te scheren. Hoewel ze de van de kunstacademie komt, vond ze dat ze meer een doener was en kwam ze in de zorg terecht. Ze wil de persoonlijke aandacht en contact uit die wereld, meenemen naar het ambachtsvak en kwam zo uit op het vak barbier.

Jorne Langelaan

Jorne is één van de oprichters van het bedrijf Fairtransport, dat vracht vervoert zonder CO2-uitstoot. Met het zeilschip Tres Hombres varen hij en twee vrienden de oceaan over om in Cuba rum in te slaan, en die vervolgens in Nederland te verkopen. Daarmee heeft het product een goed verhaal en is het heel duurzaam. Hij is van mening dat alle vrachttransport veel duurzamer kan en zijn bedrijf ontwikkelt een hybride ecoschip dat net zo snel goederen kan vervoeren als een dieselschip. Doordat olie steeds duurder wordt, ziet hij een toekomst voor duurzaam transport.

Thomas Vaassen

Thomas Vaassen houdt zich bezig met nieuwe ontwikkelingen in een tijd waarin duurzaamheid, flexwerken, en nieuwe netwerkverbanden steeds vanzelfsprekender worden. Meteen nadat hij afstudeerde begon hij met ondernemen. Ondertussen heeft hij drie bedrijven opgericht die inspelen op de groeiende onzekerheid van de arbeidsmarkt. Eén van die bedrijven is The Hub Amsterdam, een werkplek voor initiatieven die zich inzetten voor een radicaal betere wereld. The Hub biedt naast een werkplek ook begeleiding aan. Vaassen wil zo het idealisme van duurzaam ondernemen verenigen met de realiteit van de markt.

Robin van Stokrom

Robin houdt zich bezig met hoe je voor weinig of geen geld kan leven. Hij vraagt zich af hoe je de samenleving kan organiseren zonder geld. Op zijn website Geldloos deelt hij zijn ervaringen en geeft hij tips.  Daarnaast heeft hij het project Dumpsterdam opgezet, dat dumpster diving promoot. Dumpster diving is het zoeken naar voedsel dat door supermarkten wordt weggegooid, hoewel het nog van prima kwaliteit is. Met Robins levenswijze is hij heel afhankelijk van andere mensen, maar voor hem creeërt dat juist onafhankelijkheid.