Op 8 juli zendt HBO in Amerika deel 2 uit van Gasland van Josh Fox. Ook andere documentairemakers zijn met het onderwerp aan de slag gegaan.

Terwijl deel 1 van Gasland herhaald wordt, is deel 2 al af. Op 8 juli zendt de Amerikaanse zender HBO deze documentaire uit.  In dit tweede deel duikt Josh Fox dieper in de wereld van hydraulisch 'fracking'. Fox is bezig met een Grassroots toer door Amerika om de documentaire lokaal al op veel plekken te vertonen. Meer teaser trailers van de film zijn te zien in het Vimeo-kanaal van Fox

Behalve lof is er ook kritiek op Gasland. Dat heeft zelfs geleid tot een tegendocumentaire, Fracknation. In deze documentaire gaat Phelim McAleer op zoek naar het verhaal vóór boring naar schaliegas. De film is het gevolg van directe kritiek op Gasland van Josh Fox. Op punten van die kritiek heeft Fox op zijn beurt weer gereageerd in het document 'Affirming Gasland'. 

Naast deze twee films is nonprofit organisatie Public Herald ook met het onderwerp aan de slag gegaan. Deze organisatie is opgericht door journalisten Joshua Pribanic en Melissa Troutman en zij financierden de film 'Triple Divide'. Een project van 18 maanden dat ook onderzoek doet naar de industrie van schaliegas en de landeigenaren op wiens grond geboord wordt.