Geschrokken en verontwaardigd reageerden Tegenlicht-kijkers op Twitter op de aflevering 'Hoezo samen delen?'. De kritische terugblik op de deeleconomie konden kijkers waarderen.

Van tevoren waren de verwachtingen hooggespannen en werd er op sociale media flink gediscussieerd. Sommige kijkers deelden bij voorbaat de kritische noot van de aflevering. Anderen vonden het te vroeg voor een reflectie op de deeleconomie, die nog volop in ontwikkeling is.

Geschrokken

Kijkers schrokken van de schaduwkanten van Uber en Airbnb, niet iedereen heeft stil gestaan bij de negatieve gevolgen van deze applicaties. 

Steeleconomie

Kijkers herkenden negatieve aspecten van de deeleconomie en zagen in dat ook in de deeleconomie geld een belangrijke drijfveer is. 

Facebook als paspoort

Nu Facebook en Google bepaalde taken van overheden overnemen moet de overheid volgens kijkers een actievere rol spelen bij het reguleren van bedrijven zoals Uber.

Toekomst

De aflevering heeft Tegenlicht-kijkers aan het denken gezet. Gelukkig blijven velen positief over de deeleconomie en zien de toekomst positief tegemoet.