Een relatie in stand houden gaat niet vanzelf. Deze apps en gadgets kunnen helpen om het vuur te laten blijven branden. Dichtbij of op afstand.

Heb je met één van de door ons gekozen dating apps een partner aan de haak geslagen? Dan is het zaak om de relatie in stand te houden. Dat kan niet alleen met apps, maar ook met gadgets. Deze gadgets helpen je vooral als jij en je nieuwe liefde elkaar een poos moeten missen. Zijn jullie al langer bij elkaar en als een hecht team op elkaar ingespeeld? Dan zijn er apps om je agenda en nog meer van je digitale leven met elkaar te delen.

Agenda's afstellen

Ten eerste is het belangrijk om up-to-date te blijven over de activiteiten van je partner. Bij een lange afstandsrelatie is communicatie zeer belangrijk aangezien je elkaar anders constant misloopt. Er kan sprake zijn van een tijdszone-verschil waardoor afspreken moeilijk kan zijn. De app Between geeft je de mogelijkheid om te chatten, een kalender te maken en dusdanig je afspraken goed op elkaars drukke schema af te stellen. Hét beginpunt van een lange afstandsrelatie.

Digitaal samen zijn

Nu jullie beiden op tijd achter de computer of tablet zitten kun je ervoor kiezen om samen op het internet te surfen. Met de app Rabbit kun je samen films kijken, spelletjes spelen en zelfs een karaokepartijtje houden. Kijk bijvoorbeeld samen Netflix terwijl je (video)chat. Het is ook mogelijk om met meer mensen tegelijk een film te kijken of samen muziek te luisteren. In het geval van een relatie zul je deze app waarschijnlijk in de avonduurtjes gebruiken om samen een spannende of romantische film te kijken.

Handje vasthouden

Is de film te spannend of te eng en wil je tijdens het kijken je partners hand vasthouden? Dan is er de Taion Heart. Dit hartvormig apparaatje stuurt je druk, temperatuur en je polsslag naar eenzelfde apparaatje van je partner. Met dit stukje hardware kan de lijdensweg van niet bij elkaar zijn, worden verlicht.
 

Hug-shirt

Wie verder wil gaan dat dat, kan de ander knuffel geven. Zit jij in Amsterdam en je partner aan de andere kant van de aarde? Dan heb je alleen t-shirt nodig om toch te kunnen knuffelen. Het zogenaamde Hug-Shirt is een speciaal soort shirt dat een knuffel kan nabootsen. Door het vertsturen van de hartslag, druk en warmte van een knuffel kan je aan je geliefde fysiek duidelijk maken dat je van hem of haar houdt, zelfs als hij of zij aan de andere kant van de wereld is.

Uitlegvideo zonder geluid over de Hug Shirt

Teledildonics

Je hebt een film gekeken, je chat nog wat, maar je mist die ander zoveel dat je wel meer wil doen dan alleen knuffelen. Dat lukt toch zeker niet als je niet fysiek bij elkaar bent? Of wel?  Teledildonics is een nieuwe generatie seksspeeltjes die seks kunnen simuleren. Via bluetooth en internet kan deze hardware de bewegingen van twee apparaatjes aan elkaar koppelen. De vrouw gebruikt een vibrator en de man een buisvormig apparaat met aan de binnenkant een aangepaste fleshlight, een namaakvagina in de vorm van een grote zaklamp.

De druk en de contouren van de binnenkant van de vagina worden geregistreerd en doorgestuurd naar het buisvormige apparaat. De binnenkant van de buis zal coresponderend samentrekken en uitdijen voor stimulatie van de penis. De man kan de stand van de vibrator beïnvloeden. Op deze manier kun je toch van elkaars lichaam genieten, ook als dat lichaam niet in de buurt is. Soort van.

Pillow Talk

Na de virtuele vrijpartij realiseer je je dat je morgen weer vroeg opmoet en dat je snel moet gaan slapen. Om de illusie van de fysieke nabijheid van je partner toch te behouden is er Pillow Talk. Deze hardware bestaat uit een hartslag monitor die gekoppeld is aan een apparaatje die onder het kussen van je partner ligt. Hierdoor kan je vriend of vriendin je hartslag horen terwijl hij of zij in bed ligt. Het is net alsof je op de borst van je partner in slaap valt.