Wil je na het kijken van de uitzending 'Deltaplan waterstof' meer weten? Regisseur Rob van Hattum heeft de belangrijkste rapporten voor je op een rijtje gezet. Je kan hier van alles in teruglezen: van de verschillende Nederlandse initiatieven op het gebied van waterstof tot de kosten van de overstap.

Waterstof, de sleutel tot de energietransitie

In deze publicatie leggen Ad van Wijk en collega Chris Hellinga uit waarom waterstof zo belangrijk is voor de energietransitie. Dit is handig om te lezen als je een overzicht wil krijgen van de verschillende aspecten van de waterstoftransitie. 

De Waterstof Coalitie

De Waterstof Coalitie roept de regering op om prioriteit te geven aan waterstof 'als essentiële bouwsteen voor de energietransitie'. Het is een initiatief van netbeheerders, de industrie, energiebedrijven, natuur- en milieuorganisaties en wetenschappers. In dit manifest staat een overzicht van hun voorstel.

De Routekaart Waterstof

TKI Nieuw Gas (Topsector Energie) heeft deze Routekaart Waterstof opgesteld. Dit document geeft meer zicht op de rol die waterstof voor de energietransitie kan betekenen en de stappen die moeten worden genomen op weg naar de realisatie.

Overzicht van Nederlandse waterstofinitiatieven

Wil je weten wat er in Nederland allemaal gebeurt op het gebied van waterstof? Hier vind je alle Nederlandse initiatieven, plannen en toepassingen!

Kosten van de overstap: van aardgas naar waterstof

Als we over willen gaan op waterstof, kunnen we de miljarden aan ondergrondse gasleidingen blijven gebruiken. Maar de overstap van aardgas naar waterstofgas is niet kosteloos. Uit dit rapport van Kiwa blijkt dat het ongeveer 700 miljoen euro kost.