Er werd met bewondering gesproken over Boyan Slat, die vanuit zijn overtuiging van de kracht van moreel positieve technologieën de wereld probeert te verbeteren. De twitteraars zitten nog wel met een paar vragen.

Wat een held

Twitteraars hebben enorm veel respect voor Boyan Slat en zijn moedige plannen om de plasticsoep op te ruimen.

Waar gaat al het plastic naartoe?

Twitteraars vroegen zich af wat er met al het plastic gaat gebeuren als The Ocean Cleanup terugkomt met al het afval uit de oceaan.

De basis van het probleem

In de aflevering 'Boyan Slat op plasticjacht' wordt Boyan gevolgd op zijn weg naar de officiele start van zijn Ocean Cleanup. Twitteraars vroegen zich af of het plasticprobleem niet beter bij de basis aangepakt kan worden; de plasticproductie en consumptie.

Microplastics

In de aflevering werd de impact van microplastics in de oceaan en in ons dagelijks leven aan het licht gebracht. Er werd geschokt gereageerd en mensen vroegen zich af of Boyan's systemen deze microplastics op kunnen ruimen.

De strijd tegen plastic

Boyan komt in actie voor een plasticvrije oceaan. Op twitter werd er ook nagedacht over andere mogelijke oplossingen om de plasticsoep op te ruimen en de plasticindustrie te verduurzamen. Sommigen zagen strengere Europese wetgeving als een mogelijke oplossing. 

Wordt vervolgd?

Veel mensen zijn benieuwd naar de uitkomst van The Ocean Cleanup. Het blijft spannend of het systeem werkt. Twitteraars hopen op een vervolgaflevering over Boyan Slat en zijn plasticjacht.