Arianna Huffington werd in 1950 geboren in Athene als Arianna Stassinopoulos. Op haar 16e emigreert ze naar Engeland om economie te studeren aan het Griton College van Cambridge University. In 1980 emigreert Arianna door naar de Verenigde Staten. Haar achternaam heeft ze te danken aan haar huwelijk met oliemiljonair en voormalig lid van de Republikeinse partij Michael Huffington waar ze van 1986 tot 1997 mee getrouwd is geweest.

Hoewel Arianna door haar voormalige echtgenoot en inzet voor de Republikeinse partij bekend werd als een conservatief is ze eind jaren 90 een liberalere koers gaan varen nadat ze tot de conclusie kwam dat de private sector niet alle diensten van de overheid kan vervullen en dat een kleine overheid niet in staat is om de burgers te beschermen tegen grote bedrijven. In 2003 doet Arianna mee aan de gouverneursverkiezing van Californië als onafhankelijke kandidate. Uiteindelijk wint Arnold Schwarzenegger de verkiezing en hoewel Arianna zich voortijdig terugtrok als kandidate werd ze alsnog 5e.

In 2005 richt Arianna Huffington samen met Kenneth Lerer en Jonah Peretti de progressief liberale nieuwswebsite en het weblog The Huffington Post op. The Huffington Post bericht over een breed scala aan onderwerpen uit politiek, economie, media etc. maar biedt ook ruimte voor ongeveer 3000 bloggers uiteenlopend van artiesten tot politici. Arianna Huffington verwijt de traditionele pers dat ze grote verhalen te snel vergeten, het is volgens haar dan de taak aan de bloggers om een verhaal uit te pluizen. Sinds 2008 zijn er ook lokale versies van The Huffington Post gelanceerd voor een aantal grote steden in de Verenigde Staten.

Arianna schrijft al sinds 1973 en heeft inmiddels 13 boeken gepubliceerd. Haar media aanwezigheid varieert van politieke radio en televisie shows tot comedy shows maar ook gastrollen in bekende series als The L Word en Family Guy.

In haar laatste boek ‘Third World America: How Our Politicians Are Abandoning the Middle Class and Betraying the American Dream
beschrijft Arianna de huidige staat van de Verenigde Staten. Ze beschrijft een beeld waarin de middenklasse het moeilijk krijgt, scholen en lokale overheden kampen met krappe budgetten, en het bedrijfsleven veel geld verdient door belastingen te ontwijken en geld los te krijgen van de overheid. Volgens Arianna valt dit te wijten aan de te rechtse overheid die meer doet voor het bedrijfsleven dan voor de burgers met als gevolg dat de rijken rijker worden en de armen armer.