Gezocht: matchmakers in migratie

Welke pioniers slaan bruggen tussen migranten en werk? VPRO Tegenlicht zoekt matchmakers in migratie: innovatieve ondernemers die de impasse doorbreken van enerzijds de krapte op de arbeidsmarkt en anderzijds de zoektocht van migranten naar werk. Meld je nu aan!

bekijk onze video-oproep onderaan ↓

Welke ondernemende pioniers in Nederland gebruiken de kracht, de kennis én de motivatie van migranten voor de arbeidsmarkt van de toekomst?

De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Een kwart van de Nederlandse bedrijven heeft een tekort aan personeel. Er zijn veel meer mensen nodig in het onderwijs, de bouw, de ICT, en de zorg. Tegelijkertijd zijn ingeburgerde statushouders massaal op zoek naar werk. Wie brengt ze samen?

VPRO Tegenlicht zoekt mensen die nieuwe bruggen slaan. Die blokkades en eindeloos gepolder uit de weg gaan. Pioniers die nieuwe kansen creëren, voor zowel bedrijven als migranten.

Ben of ken jij zo'n matchmaker? Meld jezelf of een andere pionier aan via vpro.nl/pioniers. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot zondag 24 november 23.59 uur.

Stemmen op je favoriete pionier kan vanaf maandag 25 november 12.00 uur tot en met maandag 9 december 12.00 uur.

Op woensdagavond 11 december kiest een vakkundige jury de uiteindelijke finalist tijdens een speciale Meet Up-finale in Amsterdam. Houd onze site in de gaten voor meer updates. 

meld je aan!

Tegenlicht <3 pioniers

Wie komt met concrete oplossingen of ideeën voor de toekomst en geeft met initiatieven in eigen buurt of netwerk de wereld een zetje in de goede richting?

VPRO Tegenlicht zoekt twee keer per jaar pioniers op allerlei gebieden: van duurzame, eerlijke mode tot plattelandspioniers, en van zwerfvuilambassadeurs tot armoedebestrijders. We laten zowel jullie, het publiek, als een vakkundig jury stemmen op de beste ideeën en bieden de finalisten een podium en eeuwige roem tijdens een speciale Meet Up-finale.