VPRO Tegenlicht zoekt groene techpioniers

VPRO Tegenlicht is op zoek naar groene techpioniers die met revolutionaire ideeën en de technologie van morgen de wereld gaan veranderen. Wie verdient volgens jou een platform?

Wie zoeken we?

Ondernemers, denkers en doeners die technologie inzetten voor een duurzame toekomst. Zoals leer van mandarijnenschillen maken of zonne-energie opslaan in de batterijen van elektrische auto’s. Deze pioniers presenteren we in onze webapp groene techpioniers

Hoe meld je iemand, of jezelf, aan?

Ga naar vpro.nl/pioniers en klik op de aanmeldknop. Vul alle gegevens in en laat vooral weten waarom deze pionier een platform zou moeten krijgen. De webapp richt zich op zes categorieën: energie, vervoer, recycling, water, design en voedsel. Iemand aanmelden kan vanaf donderdag 16 november tot en met 30 november.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Stemmen, Meet Up en masterclass

Vanaf 1 tot en met 10 december kan je stemmen op jouw favoriete pionier. Er worden vijf winnaars gepresenteerd tijdens de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam op dinsdagavond 12 december 2017.

De vijf winnende groene techpioniers worden gekozen door bezoekers van de webapp en een jury bestaande uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, ontwerper Teresa van Dongen en universitair docent industrieel ontwerp Nynke Tromp. 

Daarnaast bieden wij de winnaars een masterclass aan om het genomineerde idee of product zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Alle pioniers maken kans om geportretteerd te worden in een uitzending van VPRO Tegenlicht in het voorjaar van 2018.