Bilthoven: De wegwerpmaatschappij

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'De wegwerpmaatschappij'

10 okt.
Datum
10 oktober 2023
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Jagtlust (gemeentehuis De Bilt)
Link
Meer informatie

over de aflevering

Hoe kunnen we transformeren van consumptiemaatschappij naar een duurzame maatschappij? Tegenlicht gaat het gesprek aan met winkelketens, fabrikanten, ontwerpers en de consument zelf. Wat blijkt: in het dagelijkse consumptie geweld zijn er veel burgers en bedrijven die hun verantwoordelijkheid proberen te nemen. Er is hoop: een leven met minder producten is binnen handbereik.

 

programma

Op deze avond bekijken we deze VPRO Tegenlicht-aflevering die ook op 5 oktober op tv te zien is. Na afloop gaan we hierover met elkaar in gesprek met vragen als: ken jij voorbeelden in je directe omgeving? Wat vind je het meest inspirerende voorbeeld? Waar kun je zelf mee aan de slag gaan? Na afloop is er tijd om na te praten onder het genot van een drankje. Ben je benieuwd, schrijf je dan snel in door een mail sturen aan: werkgroepCE@gmail.com

Deze Tegenlicht Meet-up wordt georganiseerd door Werkgroep Circulaire Economie De Bilt. Een enthousiaste groep vrijwilligers die bewoners van gemeente de Bilt wil inspireren en activeren rondom bewust en duurzaam consumeren.

locatie