Waar halen we het geld vandaan om de publieke sector en andere vitale beroepen te (her)waarderen? De coronacrisis heeft (opnieuw) duidelijk gemaakt hoe cruciaal de publieke sector is. Terwijl krachten in de zorg en het onderwijs onze samenleving op dit moment draaiende houden, staan precies deze sectoren al jaren onder druk; scholen komen geld en leraren tekort, verpleegkundigen draaien overuren en ook de politie zit klem.
Biedt deze crisis een kans om nieuw leven - en geld - de publieke sector en andere vitale beroepsgroepen in te blazen? En waar moet dat geld dan vandaan komen? Mensen als Rutger Bregman en Anand Giridharadas roepen al jaren dat de superrijken véél te weinig belasting betalen en daarmee bijdragen aan toenemende ongelijkheid en de armoede van de publieke dienstverlening.
Welke mogelijkheden hebben we om de groeiende kloof tussen arm en rijk te dichten? Waarom belasten we de rijken niet net als de gewone burgers? En wat zou het opleveren als we dat wel zouden doen? Vanavond duiken we in de wereld van vermogensongelijkheid, belastingen en filantropie om tot verhelderende antwoorden te komen.