Rotterdam: Kloofdichters

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Kloofdichters'

06 jun.
Datum
6 juni 2023
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Arminius Rotterdam
Link
Meer informatie

over de aflevering

Hoe hou je hoop in hopeloze tijden? ​​Ons huidige systeem vermaalt al te vaak de hoop van burgers. Hoe kunnen we dit omkeren zodat de hoop op betere tijden weer kan floreren?

Januari is voor mensen die het zwaar hebben in Nederland vaak de kilste maand. Als de hartverwarmende Sinterklaas-inzamelacties zijn afgelopen en de kerstkoortjes verstomd, als je toch die toeslag hebt uitgegeven aan een kado voor je kind, dan wordt dit de maand dat de kloof tussen arm en rijk in ons land net iets harder gevoeld wordt dan anders.

VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna teveel om op te noemen: die tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. 

programma

Aan het woord komt de Rotterdamse postbezorger, schrijver en filosoof Ahmed Abdillahi die als het ware dagelijks over de kloof fietst. Verder Denise Harleman van Collectief Kapitaal, een burgerinitiatief dat door middel van solidariteit, het gezamenlijke delen van vermogen, bestaansonzekerheid wil wegnemen. Tijmen de Vos, beleidsadviseur van de FNV, zal op ludieke manier laten zien hoe groot de kloof is en hoe hard die groeit.

Kom naar de Arminiuskerk!

Wil jij aanwezig bij deze Meet up. Kom dan op 6 juni 2023 naar het Debatpodium Arminius Museumpark 3 3015 CB Rotterdam

Aanvang 19:30 uur Vanaf 19.00 uur inloop. Na de Meet up is er de mogelijkheid na te praten tot maximaal 22.00 uur.

Iedereen is welkom! Leden van de FNV en ook niet-leden. Neem gerust iemand mee.

Wel graag aanmelden via deze link, zodat we weten op hoeveel mensen we moeten rekenen: https://forms.office.com/e/dm4fJE5twQ. Of via onze website: https://fnvrotterdam.nl

Voor de bereikbaarheid van de Arminiuskerk (parkeren en openbaar vervoer) zie: https://arminius.nl/routebeschrijving-parkeren/.

locatie