Utrecht: Een duurzamere Planet Finance?

Praat mee naar aanleiding van de Planet Finance-serie.

15 mei
Datum
15 mei 2023
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Neude, Neude 11, Utrecht
Link
Meer informatie

over planet finance

De inflatie is hoog, spaargeld levert weinig op en beleggen via een app is makkelijk en goedkoop. Een nieuwe generatie zoekt daarom zijn fortuin op de financiële markt. Maar weten deze miljoenen nieuwe beleggers wel hoe deze markt werkt? In zes afleveringen neemt regisseur Marije Meerman de kijker mee naar 'Planet Finance', een parallelle wereld waar geld te verdienen is als je denkt te weten wat de toekomst brengt.

programma

Dit is de derde en laatste Meet Up rond de zesdelige VPRO-serie Planet Finance van Marije Meerman. In deze Meet Ups praten we verder over de financiële wereld en de wijze waarop die ons dagelijks leven beïnvloedt. Dat doen we met onderzoeksjournalisten, kunstenaars, filosofen, wetenschappers en de documentairemaker.


Money Maker, 19.00 – 19.45 uur
Voorprogramma
De laatste Planet Finance Meet Up heeft een bijzonder voorprogramma! In eetbar NODA spelen we het bordspel Money Maker onder leiding van spelontwerper Paul Brinkkemper. Heb je wel eens geld willen maken zonder er eerst voor hoeven te werken? Zou jij het verstandig investeren of ongegeneerd gaan speculeren? Dit is je kans om geld te scheppen en rijk te worden als een bankier! Er zijn 5 speeltafels met een eigen spelleider, dus reserveer snel. Aansluitend vind de Meet Up plaats in het Theater. Voor beide activiteiten graag apart reserveren.

Planet Finance Meet Up, 20.00 – 21.30 uur
Een duurzamere Planet Finance? 
In de laatste Meet Up blikken we met documentairemaker Marije Meerman terug op de hoogtepunten uit de serie Planet Finance. Wat waren voor haar de belangrijkste inzichten en wat heeft de serie aan discussie teweeg gebracht? Verder spreken we met Rens van Tilburg directeur van het Sustainable Finance Lab (SFL) een netwerk van wetenschappers, financiële professionals en beleidsmakers die een stabiele financiële sector nastreven ten behoeve van een duurzame economie. Hoe staat het met deze missie? Hoe kan finance de overgang naar duurzaamheid versnellen? Elisa Achterberg is econometrist en mede-oprichter van het Circular Finance Lab. Zij ontwikkelde nieuwe financieringsvormen voor de circulaire economie. Wat waren de uitdagingen en hoe reageerden banken en financiële instituties op deze plannen?

Livestream via YouTube
Je kunt de meetup ook volgen via de livestream.

locatie