Wageningen: Verbindende vertellers

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Verbindende vertellers'

23 nov.
Datum
23 november 2023
Tijd
20:00 - 22:30
Locatie
de bblthk
Link
Meer informatie

over de aflevering

Wat is de zin van het leven? Waarom ben ik hier? Zonder het grote verhaal van een kerk om je te begeleiden van de wieg tot het graf zijn het vragen die we zelf moeten beantwoorden.

Ons eigen verhaal, het verhaal dat we onszelf vertellen over wie we zijn, kan richting geven. En zin. Maar, hoe ontdek je jouw eigen levensverhaal? En wat als je het in je eentje niet kunt vinden? Hoe verbind je jouw verhaal aan dat van anderen? En is er een nieuwe plek voor het oude verhaal?

VPRO Tegenlicht duikt in deze zoektocht naar zingeving met Nederlanders die op hun eigen unieke manier hun levensverhaal proberen te vinden, en dat van anderen navertellen, om betekenis te geven aan het leven.

 

programma

19.45 Inloop
20.00 uur Introductie | Voorstelronde van Hosts

20.10 uur 3x Tegenlicht CLIP | Plenair Discussie

20.50 Pauze
21.00 Thema Gesprekken | Statafels

21.30 Plenair
21.40 Borrel
22.00 Einde

Hoe zit zo'n Tegenlicht MeetUP in elkaar dan?
Een bblthk Tegenlicht MeetUP bestaat uit 2 delen; in het eerste uur kijken we gezamenlijk naar drie a vier fragmenten van een Tegenlicht aflevering, en tussen de fragmenten door gaan wij, dus met jou als publiek, in gesprek.

Na een korte pauze verdelen we ons in groepen om de thema van de avond te bespreken. We ronden het gezamenlijk op de tribune af en na de plenaire afronding is er een gezellige borrel.

Misschien komen er zelfs nieuwe ideeën en samenwerkingen omhoog! Deze kunnen de week erna verder uitgediept worden in de Tegenlicht FollowUP bij Thuis Wageningen op 30 november om 19:30 uur!

locatie