Den Bosch: Groen Goud

Den Bosch: Groen Goud

Is een groene toekomst wereldwijd mogelijk?

16 feb
Datum
16 februari 2017
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
RUW, Den Bosch
Link
https://www.facebook.com/events/1223387981029698/

documentaire

Al zo’n 20 jaar is de cameraman en ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Het begon allemaal in 1995 toen Liu het löss-plateau in China filmde. Hij zag hoe de lokale bevolking een gebied bijna zo groot als Nederland veranderde van een dorre, uitgeputte woestenij in een grote groene oase. Die ervaring veranderde zijn leven. Vanaf dat moment reist John Liu de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zeer zinvol. Tegenlicht volgde Liu op zijn missie in Jordanië en laat aan de hand van Liu’s eigen filmmateriaal zien dat een groene toekomst wereldwijd mogelijk is.

programma

-John D. Liu, ecoloog, filmmaker, ambassadeur Commonland. Zie ook zijn openbare groep Ecosystem Restoration Camps

-Ties van der Hoeven, founder Weathermakers, projectontwikkelaar die pro-actief en adaptief, klimaatveranderende projecten realiseert.

-Wouter van Eck, pionier, initiatiefnemer en projectleider van het eerste voedselbos van Nederland, Ketelbroek (Groesbeek).
 

locatie