Den Bosch: Mensen, goden en technologie

Napraten over 'Mensen, goden en technologie'.

03 feb
Datum
3 februari 2020
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
RUW, Den Bosch
Link
Meer informatie

mensen, goden en technologie

Hoe ziet onze wereld er over 25 jaar uit? Niemand die het weet. Ons werk kan tegen die tijd geheel overgenomen zijn door autonome robots. Onze wereld geregeerd door een mondiaal brein en wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie zullen zijn. Maar mogelijk loopt het niet zo’n vaart en zullen wij juist de robots tot onze slaven maken. Worden we onsterfelijk en kunnen we onszelf daarmee tot goden verklaren in ons zelfgecreëerde hoog intelligent systeem.

In deze aflevering van Tegenlicht worden de grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie besproken met twee belangrijke duiders van dit moment.

Kevin Kelly, de oprichtend hoofdredacteur van Wired Magazine en optimistisch futuroloog, ziet vooral kansen in kunstmatige intelligentie. Daar tegenover staat Yuval Noah Harari: historicus en auteur van twee wereldwijde bestsellers over de mensheid: Sapiens en Homo Deus. Hij is minder optimistisch en voorziet sociale ongelijkheid en ondergeschiktheid aan nieuwe, technologische goden.

programma

GASTEN!
- Raymond Alves, Rockstart Den Bosch, directeur Artifical Intelligence. Rockstart is een van Europa's eerste startup accelerators. Rockstart Den Bosch heeft een focus op Artificial Intelligence.

- Rinie van Est, themacoordinator 'Slimme Samenleving' voor het Rathenau Instituut. Het Rathenau instituut heeft een belangrijke adviserende rol in het landelijke politieke en maatschappelijke debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving. Zo kijken ze ver vooruit op wat concrete beslissingen rond AI en Robots voor ons betekenen.

PROGRAMMA DONDERDAG 31 OKTOBER
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering "De grote dataroof" kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Start gesprek, voorstellen gasten.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
RUW, powered by Babel ( Hinthamerstraat 72, Stadsbibliotheek) Zie: http://www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in Babel! (Hinthamerstraat 72, StadsBibliotheek). Dat ga je gewoon vinden!

locatie