Den Bosch: Boer zoekt voedselflat

Den Bosch: Boer zoekt voedselflat

De agrarische sector wacht een revolutie. De toekomst van landbouw speelt zich af in talloze flats met ledlampjes.

23 jan
Datum
23 januari 2018
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
RUW, Den Bosch
Link
https://www.facebook.com/events/144812532841861

Boer zoekt voedselflat

De revolutie van urban farming komt er aan. Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en verspreid gif door het ecosysteem. Toch moeten er in 2040 wel 9 miljard (!) aardbewoners gevoed worden, waarvan de meesten in grote steden. Dat kan alleen duurzaam met voedselproductie dicht bij die steden. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven.
 

De ontwikkelingen gaan snel! Lokale stadslandbouw is al jaren in opmars maar krijgt nu een hyper-efficiënte variant met voedselflats. In Amsterdam is ‘GrowX’ gestart, in Den Haag ‘The New Farm’. In Den Bosch kennen we al enkele jaren het innovatieve groeiende PlantLab, dat onderzoek doet naar de meest efficiënte toepassingen van indoor farming, Het sterk agrarische Brabant maar ook Nederland als de tweede voedsel-exporteur ter wereld, kunnen er niet omheen. Wat gaan deze ontwikkelingen voor ons betekenen? Welke duurzaamheidswinst kunnen we boeken en zullen de traditionele boeren deze veranderingen zomaar over zich heen laten komen? En wordt het stadslandbouw, of urban farming?

programma

Met: 
Marcel Kers, partner en directielid PlantLab. PlantLab is een van de eerste bedrijven die in Nederland pionierden met het ontwikkelen van indoor urban farming. http://www.plantlab.nl

John Poseda, oprichter en CEO van GrowX, de eerste vertical farm in Amsterdam. http://www.growx.co

Jasper Den Besten, Lector Nieuwe Teelt-technieken HAS, Den Bosch. Jasper is op de hoogte van het hele spectrum aan ontwikkelingen op het gebied van toekomstige landbouw. 
 

Programma dinsdag 23 Januari
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht aflevering ‘Boer zoekt voedselflat’ kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen. 
20.30 uur: Kennismaking met gasten en breed gesprek over de revolutie die Brabant te wachten staat.
21.30 uur: napraten, drankjes.

locatie