Meet Up Haarlem: De zaak Shell

Praat mee over de aflevering 'De zaak Shell' bij de Meet Up in Haarlem.

03 dec
Datum
3 december 2019
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Pletterij - Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Link
Meer informatie

de zaak shell

Als je de naam ‘Shell’ hoort, denk je misschien niet direct aan duurzaamheid. Toch probeert het bedrijf wel stappen te zetten om te vergroenen, mede onder druk van activistische aandeelhouders.

Tegenlicht onderzoekt in de uitzending ‘De zaak Shell’ hoe een grote multinational zoiets aanpakt, en of er daadwerkelijk sprake is van een koerswijziging die zoden aan de dijk zet.

programma

Bij de bijeenkomst over deze uitzending hebben we onderstaande sprekers uitgenodigd, die hun visie op ‘De zaak Shell’ zullen geven:

  • Hilde Brontsema werkt als campagnemedewerker bij Milieudefensie mee aan de klimaatzaak tegen Shell, en weet ons vanavond meer te vertellen over inhoud en noodzaak hiervan.
  • Martijn Broekhof, hoofd Energie en Klimaat bij de Koninklijke VNCI, geeft ons een update over het Klimaatakkoord en de bijdrage van de chemische industrie.
  • Elliaa Jutte is actief voor ActionAid, een NGO die in ontwikkelingslanden mensen steunt door op te komen voor hun rechten. Gezien de effecten van het beleid van Shell vooralsnog vooral in ontwikkelingslanden te voelen zijn, weet Jutte hier vanavond meer over te vertellen.
  • Als moderator hebben we vanavond Jaap Tielbeke uitgenodigd. Hij werkt als redacteur bij de Groene Amsterdammer, waar hij onder meer schrijft over klimaatverandering, sociale bewegingen en democratische vernieuwing.

TOEGANG GRATIS, EEN VRIJWILLIGE BIJDRAGE WORDT OP PRIJS GESTELD

locatie