Leeuwarden: Kloofdichters

In gesprek over de aflevering 'Kloofdichters'

07 mrt.
Datum
7 maart 2023
Tijd
19:30 - 21:00
Locatie
De Kanselarij, Turfmarkt 11, Leeuwarden.
Link
Meer infromatie

over de aflevering

Hoe hou je hoop in hopeloze tijden? ​​Ons huidige systeem vermaalt al te vaak de hoop van burgers. Hoe kunnen we dit omkeren zodat de hoop op betere tijden weer kan floreren?

Januari is voor mensen die het zwaar hebben in Nederland vaak de kilste maand. Als de hartverwarmende Sinterklaas-inzamelacties zijn afgelopen en de kerstkoortjes verstomd, als je toch die toeslag hebt uitgegeven aan een kado voor je kind, dan wordt dit de maand dat de kloof tussen arm en rijk in ons land net iets harder gevoeld wordt dan anders.

VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna teveel om op te noemen: die tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. 

Programma

In samenwerking met Collectief Kapitaal, organiseert De Uitkijkers op dinsdag 7 maart deze VPRO Tegenlicht meet-up over Kloofdichters. Met de Fryske doeners en denkers. En met jou! Wees welkom, praat mee en kom met oplossingen. Inloop vanaf 19.00 uur en na afloop de mogelijkheid om na te praten bij de bar.

Met onder andere te gast:

Denise Harleman: oprichter van Collectief Kapitaal, een organisatie die zich inzet voor bestaanszekerheid voor iedereen. Met honderd deelnemers voeren ze een sociaal experiment uit: geld doneren om vijf Amsterdammers acht maanden lang van duizend euro per maand te voorzien. Ook in Friesland willen ze dit experiment een vervolg geven.

locatie