Weert: Kloofdichters

Over de kloven die dwars door Nederland lopen, maar vooral over de mensen die die kloven proberen te dichten.

31 jan.
Datum
31 januari 2023
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, 6001 GT Weert
Link
Meer infromatie

over de aflevering

Hoe hou je hoop in hopeloze tijden? ​​Ons huidige systeem vermaalt al te vaak de hoop van burgers. Hoe kunnen we dit omkeren zodat de hoop op betere tijden weer kan floreren?

Januari is voor mensen die het zwaar hebben in Nederland vaak de kilste maand. Als de hartverwarmende Sinterklaas-inzamelacties zijn afgelopen en de kerstkoortjes verstomd, als je toch die toeslag hebt uitgegeven aan een kado voor je kind, dan wordt dit de maand dat de kloof tussen arm en rijk in ons land net iets harder gevoeld wordt dan anders.

VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna teveel om op te noemen: die tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. 

programma

Tijdens de Tegenlicht MeetUp Weert gaan we in gesprek met elkaar, in kleine groepen zodat je niet voor een volle zaal je verhaal hoeft te doen. We praten verder over de uitzending, maar vooral ook over de realiteit van alledag.

Ron Meyer, directeur Nationaal Programma Heerlen Noord, vertelt over zijn aanpak in Heerlen. In samenwerking met de Weerter Minima Groep delen we ervaringen en gaan we op zoek naar hoopvolle ontwikkelingen in Weert en omgeving.  

praktische informatie

De Tegenlicht Meet Up vindt plaats in Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. Je moet je van tevoren wel aanmelden. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Je kunt live aanwezig zijn of online meekijken.

Tegenlicht Meet Up Weert
VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig. Voorafgaand aan elke spreker wordt er een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending vertoond.

locatie