Weert: De race om de superbatterij

In gesprek over de aflevering 'De race om de superbatterij'.

08 dec.
Datum
8 december 2022
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, 6001 GT Weert
Link
Meer infromatie

De race om de super batterij

Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar één van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag. Dat is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden.

Opslagmogelijkheden
De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar één van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag. Efficiënte en effectieve opslag is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden. Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. En van het gebruik van ijzerpoeder als energiedrager tot gigantische blokkentorens die via het ophijsen van betonblokken energie opslaan en afgeven. VPRO Tegenlicht verkent de nieuwe opslagmogelijkheden.

Aanmelden
De Tegenlicht Meet Up vindt plaats in Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. Je moet je van tevoren wel aanmelden. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Je kunt live aanwezig zijn of online meekijken.

Tegenlicht Meet Up Weert
VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig. Voorafgaand aan elke spreker wordt er een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending vertoond.

Deze uitzending is te volgen via livestream. Ook kunnen er foto’s en/of video’s worden gemaakt. Heb je bezwaar? Geef dit aan bij een van onze medewerkers.

locatie