Almere: Waterlanders

Almere: Waterlanders

Houden we drogen voeten in Almere?

20 nov
Datum
20 november 2019
Tijd
20:00 - 21:30
Locatie
De Nieuwe Bibliotheek, Almere
Link
Facebook-event

waterlanders

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Dijken alleen, waterschappen en een Deltaplan zijn de komende honderd jaar misschien niet meer toereikend. Voor Almere is geanalyseerd dat als we niets doen belangrijke voorzieningen zoals het ziekenhuis, scholen e.d. in de toekomst veel moeilijker bereikbaar zijn. En hoe zit dat met ons eigen huis? Op de website www.overstroomik.nl is te zien of we droge voeten houden. Het antwoord voor Almeerders laat zich raden.

Op de tekentafels van de Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere, en inventievere maatregelen. Hoe gaan we om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging en welke invloed heeft het op de Nederlandse identiteit? Welke oplossingen zijn dusdanig wendbaar dat ze toepasbaar zijn op alle mogelijke scenario’s?

programma

Harold van Waveren uit Lelystad is strategisch adviseur en topspecialist waterveiligheid bij Rijkswaterstaat. Samen met andere gasten neemt hij ons aan de hand bij de vraag hoe we hiermee praktisch om kunnen gaan.

De uitzending van deze aflevering is op 22 september 2019. Die is daarna ook via deze link te bekijken: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/waterlanders.html

locatie