Amersfoort: Kloofdichters

Praat mee over de Tegenlicht aflevering Kloofdichters

01 feb.
Datum
1 februari 2023
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Eemland, Amersfoort
Link
Meer informatie

over de aflevering

Hoe hou je hoop in hopeloze tijden? ​​Ons huidige systeem vermaalt al te vaak de hoop van burgers. Hoe kunnen we dit omkeren zodat de hoop op betere tijden weer kan floreren?

Januari is voor mensen die het zwaar hebben in Nederland vaak de kilste maand. Als de hartverwarmende Sinterklaas-inzamelacties zijn afgelopen en de kerstkoortjes verstomd, als je toch die toeslag hebt uitgegeven aan een kado voor je kind, dan wordt dit de maand dat de kloof tussen arm en rijk in ons land net iets harder gevoeld wordt dan anders.

VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna teveel om op te noemen: die tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. 

Programma

We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wilt. Om 20.00 uur begint het gesprek met de gasten en discussie.

Sprekers bij de meet up in Amersfoort zijn:

  • René Slotboom, Motiva straatadvocaten
  • Cieka Galenkamp, Voedselbank Amersfoort
  • Valentijn Verpaalen, Gelote Burgerraad Amersfoort

locatie