LIVESTREAM - Amersfoort: Alleen verbonden

Meepraten over de Tegenlicht-uitzending 'Alleen verbonden'.

10 feb
Datum
10 februari 2021
Tijd
19:15 - 21:00
Locatie
Bibliotheek Eemland, Amersfoort
Link
meer informatie

alleen verbonden

Op woensdag 10 februari is er weer een Tegenlicht Meet Up in Amersfoort! We praten na over de uitzending 'Alleen verbonden' die op 31 januari op tv is uitgezonden.

Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid. Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Ook de gentrificatie van steden werkt concentraties van ‘geslaagden’ in de hand – bubbels op zichzelf. Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt en Slackt er vanuit huis op los. Het is bekend dat te lang alleen zijn mensen ziek maakt. VPRO Tegenlicht onderzoekt hoe we de eenzaamheid kunnen tegengaan en hoe we weer meer met elkaar in contact kunnen komen.

Op woensdag 10 februari willen wij het in onze Meet Up daarnaast ook hebben over de positieve kant, zoals het ontstaan van vriendschappen op afstand via bijvoorbeeld gamen, second life of social media.

Sprekers

  • Anja Machielse: werkzaam aan de universiteit van de humanistiek en gespecialiseerd in onderzoek naar sociaal isolement en andere vormen van sociale kwetsbaarheid. Quote ‘eenzaamheid kent vele kleuren’.
  • Sven Bouman: student filosofie in Leiden en host van de podcast 'de Filogang Podcast', die als doel heeft lastige filosofie voor iedereen begrijpelijk te maken.

Programma:
19.15 uur - Meet Up open
19.30 uur - Start van de Meet Up met de sprekers & discussie
21.00 uur - Afsluiting

We gaan live via Zoom en YouTube. Via Zoom kun je live vragen stellen en via YouTube kun je de Meet Up alleen volgen. Je hoeft daarvoor niks te downloaden.

De links naar de Meet Up vind je op de dag zelf via de site van Bibliotheek Eemland!

locatie