Apeldoorn: De Voedsel BV Nederland

Napraten over de Tegenlicht uitzending 'De Voedsel BV Nederland'

25 jan.
Datum
25 januari 2023
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Chr. Scholengemeenschap de Heemgaard
Link
Meld je aan

over de aflevering

Het kleine Nederland is na de Verenigde Staten de grootste landbouwexporteur ter wereld. Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen laat zien hoe dat eruitziet. Hij geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van onze voedselindustrie.

programma

Met onder andere Agrifirm, Vion, Ekro, Grolleman en tientallen agrarische bedrijven huisvest Apeldoorn belangrijke spelers. Leidt het volgende decennium naar een kleinere veestapel? Naar meer export en naar verticale boerderijen in steden? Of gaan we meer lokaal en dierproefvrij produceren? En wat zijn de consequenties voor onze gemeente?

Deze vragen staan centraal op onze Meet Up Tegenlicht van woensdag 25 januari 2023. De avond wordt gehouden bij CSG De Heemgaard en wordt geleid door Daniëlle Steffens.

Dat doen we met

  • Junion Hanenberg, oprichter van IntelligentFood, die op basis van reststromen producten met een creatieve, innovatieve receptuur ontwikkelt,
  • Peter van der Sar en Ted Duijvestijn van EatThis. Deze organisatie is opgericht om tuinbouwbedrijven te verbinden met de samenleving in de zoektocht naar duurzame oplossingen voor voedselproductie

en met een een uniek optreden van

  • Patrick van Gurp alias The Jungle Warrior. Patrick zet zich op energieke wijze in voor het regenwoud in Indonesië, het land waar hij geboren is.

Praktische informatie

De Meet Up 055 Tegenlicht vindt plaats bij CSG De Heemgaard, Heemradenlaan 125, 7329 BZ Apeldoorn. Let op: dit is een andere locatie dan eerder aangekondigd.

  • 19.00 uur: Inloop met koffie en thee,
  • 19.30 uur: Start van de Meet Up - Sprekers
  • 21.00 uur: Vragen van en discussie met het publiek
  • 21.30 uur: Afsluiting en nazit

De toegang is gratis! Kaartjes zijn te reserveren via http://meetup055.eventbrite.com. Koffie en thee worden u aangeboden door Meet Up 055. Een bijdrage in de kosten vooraf (sponsorkaartje) of achteraf (collecte) wordt op prijs gesteld!

Over Meet Up 055:

Meet Up 055 is een Apeldoorns inwonersinitiatief en organiseert regelmatig bijeenkomsten over regionale maatschappelijk relevante thema’s, bijvoorbeeld naar aanleiding van recente VPRO Tegenlicht uitzendingen. Het doel is om een breed publiek kennis te laten maken met het betreffende thema en met elkaar hierover in dialoog te gaan. Meet Up 055 wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Apeldoorn en enkele lokale sponsoren.

locatie