UITGESTELD - Meet Up Apeldoorn: Gewoon gek

Napraten over de VPRO Tegenlicht-aflevering 'Gewoon gek'.

17 mrt
Datum
17 maart 2020
Tijd
20:00 - 22:30
Locatie
ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn
Link
meld je aan

gewoon gek

Bijna 90.000 mensen staan in Nederland op de wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg, en een miljoen mensen heeft direct of indirect met een psychische aandoening te maken. Er moet iets veranderen, maar hoe? Wat is de grens tussen normaal en abnormaal?

Psychische diversiteit, normalisering van het abnormale, en innovatie van de geestelijke gezondheidszorg. Dat zijn thema’s uit de eerste aflevering van VPRO Tegenlicht: “Gewoon Gek”.

In deze aflevering passeren nieuwe Nederlandse zorginitiatieven de revue, innovaties van pioniers die vinden dat de geestelijke gezondheidszorg moet veranderen. Er komen zorgontvangers aan het woord, patiënten met ADHD, burn-out, autisme, fobieën, bipolaire stoornis, borderline: zijn ze gek of gewoon?

Hoe gaan wij om met de concepten gek en normaal? Wetenschappers, filosofen en ervaringsdeskundigen laten hierop hun licht schijnen. Mensen die het afwijkende omarmen en de psychische diversiteit van de mens vieren. Sommigen van hen trekken de DSM-classificaties*, die de basis vormen van het huidige stelsel, in twijfel. Wat schieten we op met al die labels? Hoe kan het beter in de toekomst? En is dit een taak die alleen bij de zorgverleners van de GGZ ligt of bij de samenleving als geheel?

programma

Meetup055 wil u inspireren om hierover van gedachten te wisselen. De inloop is vanaf 19:30 uur en we beginnen om 20:00 uur. 

Toegang: gratis

Aanmelden s.v.p.: via Eventbrite

 

locatie