Apeldoorn: Samen grijs worden

Napraten over de Tegenlicht uitzending 'Samen grijs worden'

09 nov.
Datum
9 november 2022
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Wittenborg University of Applied Sciences
Link
Meld je aan

Over toekomstbestendige ouderenzorg

Kom naar de Meet Up!

Meld je hier aan voor de Meet Up Apeldoorn 'Samen grijs worden'. 

Naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht documentaire Samen grijs worden organiseert Meet Up 055 een themabijeenkomst over toekomstbestendige ouderenzorg in onze gemeente Apeldoorn. De avond is op 9 november 2022 en wordt gehouden in Wittenborg University of Applied Sciences aan de Spoorstraat 23. De toegang is gratis!

Nederland staat aan de rand van een grijze golf. Als er niks verandert is in 2040 een derde van de bevolking grijs, zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm. De huidige generatie ouderen laat zich al niet meer wegstoppen in grote centra aan de rand van de stad. Overal in het land ontstaan alternatieve ideeën en voorbeelden van hoe we beter en langer thuis kunnen wonen. Ook in Apeldoorn worden kant en klare mantelzorgwoningen tuinen ingetakeld als alternatief voor het oude bejaardenhuis.

De VPRO Tegenlicht documentaire Samen grijs worden (uitzending maandag 10 oktober, 22.15 uur NPO2) gaat op zoek naar denkers en doeners die niet wegduiken voor de grijze golf van morgen. Op de Meet Up 055 gaan we woensdag 9 november met elkaar in dialoog over de vraag hoe we op onze oude dag willen wonen en worden verzorgd in onze gemeente Apeldoorn. Welke alternatieve woonvormen en ouderenzorg zijn zowel wenselijk als haalbaar? En hoe kan technologie ons helpen om straks langer zelfstandig te kunnen wonen?

Dat doen we met:

Jos de Blok - Zorgondernemer en eigenaar van Buurtzorg over minder regels en meer patiënt in de zorgsector.

Drs. Laurine Blonk - Filosoof en sociale wetenschapper over diverse vormen van georganiseerd sociaal contact voor ouderen

Conny Moons - procesregelaar stichting Knarrenhof, een woonconcept voor senioren die samenwonen in een hofje en, indien mogelijk, voor elkaar zorgen.

Het programma van woensdag 9 november 2022:
Wittenborg University of Applied Sciences, Spoorstraat 23, 7311 PE Apeldoorn

19.00 uur:     Inloop met koffie en thee,

19.30 uur:     Start van de Meet Up - Sprekers

20.30 uur:      Vragen van en discussie met het publiek

21.15 uur:      Afsluiting en nazit

Kaartjes zijn te reserveren via http://meetup055.eventbrite.com. Koffie, thee en een drankje worden u aangeboden door Wittenborg University en Meet Up 055. De toegang is gratis! Een bijdrage in de kosten (sponsorkaartje) wordt op prijs gesteld!

 

Meet Up 055 is een Apeldoorns inwonersinitiatief en organiseert regelmatig bijeenkomsten over regionale maatschappelijk relevante thema’s, bijvoorbeeld naar aanleiding van recente VPRO Tegenlicht uitzendingen. Het doel is om een breed publiek kennis te laten maken met het betreffende thema en met elkaar hierover in dialoog te gaan. Meet Up 055 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn, Wittenborg University en enkele lokale sponsoren.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor vragen over dit persbericht, kunt u terecht bij Wilco Westrik, telefoon 06-18467128.

 

locatie