Boxmeer: Houtbouwers

Napraten over de Tegenlicht-uitzending 'Houtbouwers'.

05 feb
Datum
5 februari 2020
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Cultureel Centrum De Weijer, De Raetsingel 1, Boxmeer
Link
Meer informatie

houtbouwers

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer woningen bouwen en minder CO2 uitstoten. Biedt houtbouw de oplossing? Wat zijn de mogelijkheden en obstakels? Waar laten we de productiebossen?

Momenteel liggen veel nieuwbouwprojecten stil omdat zij stuiten op internationale afspraken over CO2-reductie en stikstof. Als we op de huidige manier doorbouwen met cement, beton en staal komt bij de bouw van 1 miljoen nieuwe woningen ongeveer 55 miljoen ton CO2 vrij.

Maar er is een alternatief: bouwen met hout. Het nieuwe ‘kruislaaghout’ – ofwel CLT: Cross Laminated Timber – veroorzaakt geen uitstoot, maar slaat juist CO2 óp. Tevens kan met CLT ‘prefab’ veel sneller worden gebouwd. Omdat met het oersterke en brandveilige CLT zelfs hoogbouw gerealiseerd kan worden, kreeg het hout al snel de bijnaam ‘het nieuwe beton'.

programma

Met elkaar in gesprek over actuele thema’s, daar gaat het om. Op 5 februari gaat Michiel van Hardenberg met relevante gasten in gesprek over de aflevering 'Houtbouwers'. Deze gasten worden in aanloop naar de Meet Up bekend gemaakt.

locatie