Breda: NFT Mania

NFT is de nieuwe Bitcoin. Of toch niet? Deze kruising van cryptovaluta en mediakunst roept vragen op. Wat betekent dit voor jou?

27 sep
Datum
27 september 2022
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
Nieuwe Veste, Breda
Link
Meet up pagina link

documentaire

Wat is er aan de hand in de kunstwereld? Sommige kunstenaars ontvangen plotseling miljoenen voor hun digitale kunstwerken door de introductie van zogenaamde NFT’s. 

NFT’s zijn ‘non-fungible tokens’, een soort digitale eigendomsbewijzen die virtuele beelden verhandelbaar maken. Sinds een jaar zijn de NFT’s de dure, nieuwe speeltjes van vaak jonge, anonieme verzamelaars met veel cryptogeld. Van Gogh stierf arm, maar voor digitale kunstenaars lijkt het tegenovergestelde nu binnen handbereik.

programma

In de VPRO Tegenlicht Meet Up Breda pakken we een VPRO Tegenlicht aflevering en vertalen die door naar een lokaal niveau. Iedere editie worden er een aantal gasten uitgenodigd die samen met de zaal in gesprek gaan. Deze keer: NFT Mania

De digitale match tussen cryptovaluta en mediakunst roept veel vragen op. Wordt hier een gehaaid piramidespel gespeeld of is er eindelijk een bron van inkomsten voor kunstenaars? En is deze hype een bubble die gaat klappen, of is de NFT onvermijdelijk in de toekomst van de kunst?

De aflevering NFT Mania van VPRO Tegenlicht is op 21 februari vertoond op NPO2 en online terug te zien.

Praat erover door tijdens de Tegenlicht Meetup Breda.

locatie