Breda: Nieuwkomers in Breda

Breda: Nieuwkomers in Breda

Wie zijn de nieuwkomers in Breda?

18 apr
Datum
18 april 2017
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
Nieuwe Veste, Breda
Link
https://www.facebook.com/events/536362603154614/

documentaire

In Tegenlicht Meet Up Breda pakken we fragmenten van VPRO Tegenlicht en vertalen die door naar een lokaal niveau. Iedere editie worden er een aantal gasten uitgenodigd die samen met de zaal in gesprek gaan. Deze keer: Nieuwkomers in Breda.
 

programma

Tijdens de Tegenlicht Meet-Up gaan we in gesprek met onder andere Juan Khalaf, bibliothecaris van het jaar in 2016, en de initiatiefnemers van Buddy to Buddy Breda, de stichting die vluchtelingen helpt uit hun isolement te komen door betrokken inwoners uit Breda aan vluchtelingen te koppelen. Er is ook muziek en we gaan dansen! Doel van de avond is de wederzijdse ontmoeting en elkaar leren kennen.

De afgelopen jaren zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Ook naar Breda. Langzamerhand vinden zij hun plek hier in het Bredase. Velen komen uit Syrië, zijn gevlucht vanwege de oorlog, hebben huis en haard achter zich moeten laten.

De oorlog in hun land heeft ze gedwongen naar Europa te gaan. Ze missen hun familie, hun eigen huis, hun vrienden, hun leven in Syrië. Ze hebben alles moeten achterlaten waar ze zoveel jaar voor heb moeten studeren en werken. Ze moeten hier helemaal van nul af aan beginnen in een vreemd land met een vreemde cultuur en een vreemde taal.

locatie