LIVESTREAM - Den Bosch: Alleen verbonden

Napraten over 'Alleen verbonden'.

18 feb
Datum
18 februari 2021
Tijd
18:30 - 19:45
Locatie
RUW, Den Bosch
Link
Meer informatie

alleen verbonden

Deze Tegenlicht Meet Up is onlosmakelijk verbonden met de uitzending van Tegenlicht aflevering Alleen Verbonden van zondag 31 januari 2021. Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid.

Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Juist in steden groeit de eenzaamheid enorm, in tegenstelling tot kleinere gemeenschappen. Ook daar klonteren bubbels samen via gentrificatie. Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt en Slackt er vanuit huis op los.

Het is bekend dat té lang alleen zijn mensen ziek maakt. Maar weten we nu eigenlijk genoeg om iets aan eenzaamheid te doen? Met tal van gasten bespreken we in de meetup hoe we eenzaamheid in stad en regio kunnen tegengaan.

Sprekers:
-Prof. dr. Anja Machielse, Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid. Anja Machielse doet onderzoek naar sociaal isolement, eenzaamheid, sociale weerbaarheid, existentiële problemen en zingevingsvragen.
-Huib van Olden, Wethouder Gemeente s'-Hertogenbosch. werk en inkomen, zorg, erfgoed en sport, waaronder eenzaamheid.
-Jacqueline Vermeulen, Humanitas: werkt aan eenzaamheidsprojecten voor volwassenen.
-Farent Jeugdwerk dat het programma Join Us uitvoert in Gemeente Den Bosch.

Link naar stream volgt later via het Facebook-event van Tegenlicht Meet Up Den Bosch.

locatie