Meet Up Deventer: De weerbare democratie

Tegenlicht Meet Up Deventer over 'De weerbare democratie'

02 sep
Datum
2 september 2021
Tijd
10:30 - 12:30
Locatie
Centrale Bibliotheek, Stromarkt 18, Deventer
Link
Meer informatie

De weerbare democratie

Op donderdagochtend 2 september om 10.30 uur is het weer zo ver. Eindelijk een nieuwe Tegenlicht Meet up Deventer in bibliotheek Deventer. We zitten in de theaterzaal. Er is plek voor maximaal 16 personen, dus meld je aan via Eventbrite!

De weerbare democratie

De polarisatie in Europa groeit, de electorale steun voor populisten is erg groot. Overal zijn grote groepen ‘ontevredenen’ te vinden. Is onze democratie sterk genoeg om deze kloof tegen te gaan? De kloof in de samenleving lijkt groter te worden. Globalisering, migratie, groeiende ongelijkheid, minder bestaanszekerheid en de huidige coronacrisis lijken westerse maatschappijen in tweeën te splitsen. Grote groepen voelen zich niet vertegenwoordigd. Dankzij sociale media kunnen zij elkaar steeds makkelijker vinden. Tegelijkertijd weten radicaal-rechtse influencers en politici hen steeds makkelijker te bereiken én te bespelen. In deze uitzending onderzoekt VPRO Tegenlicht de beste ideeën die onze democratie weerbaarder maken tegen de autoritaire verleiding.

 

programma

We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Je bent van harte uitgenodigd. Graag aanmelden via het ticket op Eventbrite.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht.

Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Voor de bijeenkomst wordt een vrije gift gevraagd. Kun je niet deelnemen maar wil je toch graag doneren? Doneer dan hier via filosoferen in Deventer.  Je gift wordt zeer gewaardeerd!

Locatie: Bibliotheek Deventer, theaterzaal, stromarkt 18, Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: vrije gift.

locatie

Centrale Bibliotheek Deventer (tuinkamer)

Stromarkt 18
Deventer, Nederland + Google Maps