Deventer: Technologie als religie (herhaling)

Herhaling van de Tegenlicht meet up Deventer over de aflevering 'Technologie als religie'.

01 dec.
Datum
1 december 2022
Tijd
10:30 - 12:30
Locatie
Bibliotheek Deventer, theaterzaal, Stromarkt 18, Deventer
Link
Meer informatie

Tot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het dataïsme. Dit is de overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data. De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven, geluk en schoonheid kan schenken.
Wat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? Kan het ons, naast praktische zegeningen, ook zingeving bieden? Filmmaker Hans Busstra, die als gereformeerde domineeszoon de kerk verliet, gaat op zoek naar zingeving en spiritualiteit in het tech-tijdperk. 

Deze Meetup heeft een vervolg in filosofiecafé Deventer op donderdagavond 1 december. We filosoferen dan over de vraag hoe technologie onze werkelijkheid verandert en hoe we ons hiertoe verhouden. Zie de agenda van www.filosoferenindeventer.nl voor meer informatie.

Tegenlicht Meet up Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meet up-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Je bent van harte uitgenodigd. Je kunt deelnemen voor een donatie naar eigen inzicht. Graag aanmelden via het donatieticket op Eventbrite. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).
Locatie: bibliotheek Deventer, stromarkt 18, Deventer. We zitten in de theaterzaal.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: donatie via Eventbrite-ticket.

Meer informatie op www.filosoferenindeventer.nl 

locatie